A fürdőkád bekötésének legfontosabb szabályai

Manapság nagyon sokféle fürdőkád érhető el, mind formájuk mind méretük, kialakításuk szempontjából nagy választék áll rendelkezésre. A sarokkádak, egyenes kádak, akril, acéllemez vagy gyönyörű porcelán, a sokféle forma, a beépíthetőség, mind-mind egyénre szabható fürdőszoba kialakítására ad lehetőséget.

A kádak bekötésének alapvető szabályai azonban hasonlóak. Íme néhány tipp, amire oda kell figyelni:

A burkolat

A fürdőkádat burkolt falhoz szabad rögzíteni, és soha nem szabad utólag csempézni, mert úgy könnyebben sérül. Mindig a kád beépítése előtt készüljünk el a burkolattal.

A rögzítés

A fürdőkádak rögzítése a kádak lábával vagy vázával szokott történni, illetve erre a célra kialakított falra szerelhető tartófülre lesz még szükség. Emellett azonban purhabot is érdemes használni.

Vízszigetelés

Például, ha a fal nem teljesen derékszögű, ezért a kád nem illeszkedik pontosan a sarokba, akkor szilikonnal érdemes korrigálni az egyenletlenséget.

Szerelőablak

A beépített és beburkolt kádak esetében egy szerelőablakot kell kialakítani, hogy a szifonhoz, lefolyóhoz a beépített kád esetében is hozzáférhessünk. A vízvezetékszerelő ennek mindenképpen örülni fog. És mi is, mert nem kell lebontani a burkolatot.

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük