Az orvos már nem lúdtalpbetétet javasol, hanem supinált szandált

A lúdtalp és a bokasüllyedés igen gyakori téma napjainkban a szülők körében. Óvodás kor alatt nincs szükség a kezelésükre, azonban például flexibilis lúdtalp esetében, illetve bokasüllyedéskor érdemes néhány tanácsot megfogadni.

A gyermek sokat járjon mezítláb, hogy a nem feltétlenül egyenletes talajhoz is alkalmazkodó lábacska talpizmai mozgásra, aktivitásra kényszerüljenek. Vannak bizonyos tornák, melyek sokat segítenek. Például a teljes állásból pároslábbal lábujjhegyreállás.

Cipő szempontjából fontos, hogy ne legyen sokat, vagy huzamosabb ideig papucsban, balerinacipőben a gyermek. A lúdtalpbetét ma már bizonyítottan káros, hiszen azok az izmok lustulnak el, melyeknek a legaktívabbaknak kellene lenniük. Az orvos már nem lúdtalpbetétet javasol, hanem supinált szandált. Benti cipőnek kiváló, mivel gyakran kell viselnie a gyermeknek. Ugyanis ez a boka belső peremét enyhén megemelő lábbeli pont a lúdtalpbetét által pihenésre kényszerített izmokat kapcsolja be, folyamatos munkájuk a helyes tartás kialakításában segít, emellett a lábboltozat megemelése, és a boka megfelelő állása lesz az aktív használat következménye.

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük