Váltócipő

A váltócipő kérdése örök dilemma. Nagyon fontos kritériumai vannak annak, hogy milyen kialakítású cipőt hordhat egy fejlődő lábbal és csontozattal rendelkező gyermek hosszútávon. Azonban sok szülő nincs tisztában ezekkel a feltételekkel, és a legdivatosabb, vagy épp a kicsinek legjobban tetsző, szuperhősös vagy épp trendi királylányos cipőt választja, hiszen a minta, esetleg a márkajelzés a legfontosabb.

Ne ezek legyenek a fő kritériumok. Persze akkor vagyunk szerencsések, ha az igények találkoznak, és pont királylányos mintában van megfelelő kialakítású cipő is a kínálatban.

A gyerekcipő, főleg a huzamosabb ideig és rendszeresen viselt váltócipő ne legyen papucs vagy balerinacipő. Az elsőt alkalmanként uszodában vagy strandon lehet hordani, hosszútávon nem, míg a balerinacipő is megfelelő viselet lehet 1-2 óra hosszára egy ünnepségen, de egész nap már nem szabad viselni. A jó gyerekcipő ismérve, hogy megfelelően tartsa a bokát és a sarkat. Nagyon fontos ugyanis a stabilitás. A talpa pedig ne legyen merev, hanem gördüljön benne a láb.

Ha bizonytalanok vagyunk, a Lurkócipő webshop kínálatában kizárólag az egészséges fejlődést biztosító kialakítással bíró cipőket találunk.

Photo by Zan Ilic on Unsplash

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük